13. nap (Burgos --> Hontanas)

2009.04.21. 23:08

2009.04.19
31.4km + városnézés 12:30 --> 19.15

A csodálatos burgosi albergueben több napot is lehet maradni, és a hátizsákot is ott lehet hagyni, amíg az ember várostnéz. Déltöl nyitnak, akkor kaphatjuk vissza öket. Négyen indulunk neki a legszebb spanyol gótikus városnak.
Burgos szép hely, és megér több napot is. Maga a Katedrális elképesztö, kb. 2-3 órát nézelödök benne, a végén kifejezetten rohanva. Rengeteg szépség, sok fénykép, és egy meglepöen mély beszélgetés Chris-szel arról, hogy hogyan is képes az emberiség olyan szörnyüségeket elkövetni, amilyeneket, amikor ilyen szépséget is létre tud hozni.
Még egy kis folyóparti ténfergés és egy helyi múzeum is belefér az idömbe, de már mehetnékem van.

Hosszú séta Rise-val, aki elmondja, hogy senkivel nem sétált annyit, mint velem. Mit lehet erre mondani? Köszönöm.
Ó csak Sanbolig megy, és az emelkedön elválunk. Hontanasba végül egyedül megyek, de az otthonos kis albergue-ben ott találom Emily-t, Eduardo-t, Yngve-t és Ikert. Vidám kis vacsink kerekedik (értsd: megisszuk az összes asztalon hagyott "zarándokbort" a miéink mellet is).
Ismét találkozom a Burgosban látott Elkével, akiröl kiderül, hogy már nem dolgozik pizzériában, és az is sejthetö, hogy ö sem a sportkihívás miatt jött a Caminora. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://caminobb.blog.hu/api/trackback/id/tr371079136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása